Gå til sideindhold

RENT SommerLIV på Skiveegnen

I uge 26, 27 og 31 kan unge og deres familier se frem til sjove og lærerige aktiviteter på Skiveegnen. I ungdomsklubberne lærer de unge, hvordan vi sammen kan skabe bæredygtige vaner, der holder vores klode i balance. Og man kan blive klogere på Big Blue Skive og GreenLab på guidede elløbehjulsture. Alle aktiviteter er gratis med finansiering af Skive Kommunes RENT LIV-pulje. Har du spørgsmål? Så kontakt endelig projektkoordinator, Lena Villadsen, på 20909521 eller lenad@skivekommune.
Big Blue ture
GreenLab ture
Tambohus Ungdomsklub
Durup Ungdomsklub
Højslev Ungdomsklub
Ramsing Ungdomsklub
Resen Ungdomsklub
CAMP RENT LIV

Up- og recycling. Vild med vilje. Affaldssortering. Der findes mange svar på, hvordan vi selv kan gøre en forskel for klimaet i en debat, der fylder hos mange unge. Ungdomsskolen Skive vil gerne klæde de unge på til selv at kunne gøre en forskel i stedet for at lade håbløsheden fylde. Og de vil gerne gøre det gennem ungefællesskaberne i klubberne, så de unge kan hjælpe og inspirere hinanden til at få nye grønne vaner. Det er RENT LIV – Skiveegnens varemærke.

 

Derfor har Ungdomsskolen Skive søgt midler ved RENT LIV-puljen til sommerferieaktiviteter og har fået 309.000 kr. til projektet ”RENT SommerLIV på Skiveegnen”. Unge og deres familier kan derfor se frem til en masse lærerige og sjove klubaktiviteter i løbet af sommerferien

 

- Vi ser det som vores ansvar som kommunal institution at bidrage til den grønne omstilling ved at danne vores unge mennesker til at sætte grønne aftryk på vores jord. Samtidig vil vi gerne bruge sommerferien på at hjælpe flere unge ind i klubbernes ungefællesskaber, som er under pres i kølvandet på corona. Det er nemlig sammen med andre, at vi finder os selv og opdager vores eget potentiale, fortæller Thomas Andersen, leder af Ungdomsskolen Skive.

 

’Grønne’ klubaktiviteter

I ugerne 26, 27 og 31 åbner ungdomsklubberne i Durup, Højslev, Ramsing, Resen og på Tambohus op for unge og deres familier med ’grønne’ aktiviteter, der skal klæde deltagerne på til selv at kunne sætte grønne aftryk i hverdagen. Her kan man lære om re- og upcycling af tøj sammen med underviser fra ungdomsskolens fritidshold Trendsetter, Liza Bach, der er en ørn til at nytænke gamle klæder.

Man kan også blive klogere på genbrug af affald, hvordan man skal sortere og hvordan råstofferne genanvendes til fordel for miljøet. Det bliver sjovt med konkurrencer om økologiske lækkerier, når Nomi4s kigger forbi. Naturvejleder, Jesper Krogh Nielsen, fortæller om Limfjorden, dyrelivet og hvorfor vi skal passe på det. Og man kan opleve Skiveegnen på cykeltur med ispause og samtidig blive klogere på, hvor meget benzin der kan spares ved at hoppe på cyklen i stedet for at mor og far starter bilen.

 

- Vi håber på, at vi sammen med de unge kan få skabt nye ’grønne’ vaner i hverdagen og klubben. Gennem klubaktiviteterne skal vi sammen blive bedre til at se de grønne valg og være bevidste om betydningen heraf. Her handler det om, hvad vi kan gøre i stedet for, hvad vi ikke må gøre, fortæller Lena Dalgaard Villadsen, ungdomsskolens projektkoordinator for RENT SommerLIV på Skiveegnen.

 

- I klubberne kan vores dygtige medarbejdere gennem de gode relationer agere rollemodeller for den grønne omstilling. Fællesskabet i klubberne skal forankre de gode vaner, hvor de unge og medarbejderne sammen kan inspirere og fastholde hinanden i at træffe de grønne valg i hverdagen, afslutter Lena Dalgaard Villadsen.

 

Oplev Big Blue og GreenLab på elløbehjul

Ungdomsskolen Skive gentager også sidste års succes med guidede BigBlue-ture på elløbehjul under Cool Sommer på Skiveegnen. Dertil bliver det også muligt i år at få rundvisning på GreenLab, som måske er et af Skiveegnens største fyrtårne for RENT LIV.Senest opdateret 06.07.2022 13:42 af TATO