Gå til sideindhold

Sommer i Tambohus ungdomsklub

Frederiksdal Allé 7, 7800 Skive

Tambohus Ungdomsklub er åbent i sommerferien tirsdag og torsdag i uge 26, 27 og 31.

Her tilbyder klubben Rent Sommerliv-aktiviteter, hvor alle unge fra kommende 7. klasse op til 18 år kan blive klogere på, hvordan de kan leve mere grønt og bæredygtigt, imens de har det sjovt sammen.

Aktiviteterne er en del af sommerferieprogrammet Rent Sommerliv på Skiveegnen støttet af Skive Kommunes RENT LIV-pulje.

Aktivitetsoversigt

28.06.22 kl. 19.00-22.00: KLUBÅBENT

29.06.22 kl. 19.00-22.00: KLUBÅBENT

30.06.22 kl. 19.00-22.00: SÅDAN GØR DU DIT AFFALD GRØNNERE

05.07.22 kl. 19.00-22.00: OPLEV DIN EGN PÅ CYKEL

26.07.22 kl. 19.00-22.00: KLUBÅBENT

07.07.22 kl. 19.00-22.00: LYT, LÆR & SMAG PÅ LIMFJORDEN

02.08.22 kl. 20.00-08.00: CAMP RENT LIV

03.08.22 kl. 19.00-22.00: KLUBÅBENT

04.08.22 kl. 19.00-22.00: Fra NOT til HOT – den store tøj recycling

Klubåbent

Denne aften foregår som en almindelig klub aften. Alle unge fra kommende 7. klasse og op til 18 år er velkommen, både dem der har været i klub før, og dem der aldrig har prøvet det før.

Sådan gør du dit affald grønnere

Denne aften får vi besøg af Nomi4s, som skal gøre os klogere på, hvordan affald hænger sammen med at passe på vores jord og de ressourcer vi har. Snart skal vi til at sortere vores affald i endnu flere skraldespande, og hvorfor ikke blive skarp på det - på en sjov og lærerig måde? Der vil være øvelser og konkurrencer i løbet af aftenen, med mulighed for at vinde økologiske lækkerier. Når du tager hjem fra denne aften, skulle du gerne være blevet lidt klogere på temaer som affald, ressourcer, cirkulær økonomi, råstoffer og miljø.

Oplev din egn på cykel

Til denne aktivitet skal de unge se deres egn, ved at tage en cykeltur rundt omkring i området omkring ungdomsklubben. Udover at cykle, skal de efterfølgende udregne hvor meget energi (benzin) de har sparet ved at tage cyklen, fremfor at tage bilen.

Denne aktivitet kræver ikke tilmelding. Denne aften er som udgangspunkt en alm. klubaften, hvor personalet i klubben sørger for, at minimum en medarbejder tager de unge der har lyst, med på en planlagt cykeltur.

Formålet med turen ifm. RENT LIV er, at være i dialog med de unge omkring hvordan brugen af fossile brændstoffer ikke er en bæredygtig løsning på sigt. Så kan man i hverdagen tænke over, hvorfor det er bedre at hoppe på cyklen eller gå, fremfor at mor og far starter benzin/ diesel motoren op. Derudover er formålet med turen, at åbne de unges perspektiv op for lokal området og dettes muligheder, fremfor altid at rejse langt for at få gode oplevelser.

Der er et stop på vejen, hvor der er is pause.

Lyt, lær & smag på Limfjorden

Formålet med denne aften er, at blive klogere på Limfjorden, dens dyr og hvorfor det er vigtigt, vi sammen passer på det. Til at gøre os klogere på dette, har vi inviteret Jesper der er naturvejleder. Han fortæller, at:

“Fokus for aftenen bliver, at smage på og høre sjove historier omkring naturen og Limfjorden.”

Skive kommune er en fjordkommune, idet vi er omgivet af Limfjorden næsten hele vejen rundt, derfor er det også særlig vigtigt, at vi som borgere, unge som gamle, ved nærmere om hvordan vi passer på fjorden.

CAMP RENT LIV

Denne aktivitet er en overnatning for unge fra kommende 7.klasse og kræver tilmelding for at deltage.

Læs mere og tilmeld dig nederst på denne side.

Fra NOT til HOT – den store tøj recycling

Denne aften handler det om recycling af tøj og andre genstande. Når vi enten bytter os til “nyt” tøj eller “opdatere” tøj, kan det få nyt liv igen. Det er en bæredygtig løsning, da tøjet bliver genbrugt i stedet for at blive smidt væk og der derved skal bruges miljømæssig tunge ressourcer på at producere nyt. Det er de små valg i hverdagen, der er med til at skabe en grønnere verden.

Du kan medbringe tøj, sko og andre accesories, og komme hjem med noget for dig helt nyt, ved at bytte med de andre der kommer denne aften.

Vi får besøg af Liza Bach, der til daglig har Trendsetter aftenholdet på ungdomsskolen. Hun er en ørn til at nytænke gamle klær’ og skabe fede ting ud af materialer, andre ville smide ud. Sammen med hende, kan du vælge enten at give dine egne ting nyt liv eller give tøj, du bytter dig til, nyt liv. Der bliver også mulighed for trøjetryk denne aften. Vi har nogle motiv skabeloner liggende, som der kan trygges på både tøj, tasker og andre genstande af stof.

Senest opdateret 21.06.2022 09:08 af LENA