Fælles kommunale valgfag

100 kr. virksomhed
Kreativitet, innovation, økonomi og salg. Kom i gang allerede nu, få ideer og skab din egen virksomhed. Få 100 kr. til at yngle og behold hele overskuddet selv.

Bliv klogere på krop, sundhed og fysik
Interesserer du dig for din krop og hvordan den fungerer?

Drama
Ku’ du tænke dig at blive udfordret? Ku’ du tænke dig at blive bedre til at stå foran andre og tale og optræde - og har du lyst til at lære at spille skuespil? Så er dramaundervisning lige noget for dig!

E-sport
E-sport valgfag lægger vægt på særlig kompetenceudvikling inden for computerens verden. Undervisningen er bygget på at udvikle den individuelle elev inden for flere områder: Kommunikative kompetencer; strukturelle og disciplinære færdigheder; samarbejde på tværs af dygtigheds-, og socialeniveauer; spiltekniske færdigheder; fysik og kostvejledning.

Fortælling og fiktion
Har du lyst til at diskutere, hvorfor Harry Potter er en bedre historie end Hunger Games – eller omvendt? Drømmer du om at blive: • journalist eller forfatter? • bedre til at fremlægge foran klassen? • skribent? Eller elsker du bare at dagdrømme, læse bøger og fordybe dig i magiske universer?

Junioridrætsleder
Grib muligheden for at tage en uddannelse som junioridrætsleder. Du vil komme til at arbejde med bl.a. træning, fysiologi, skader og ledelse. Uddannelsen fokuserer også på, at du sætter dine personlige kompetencer i spil, som du har fået gennem din egen idræt. Du lærer helt konkret, hvordan du giver viden fra dig og formidler det i ord og i handling, så det inspirerer og motiverer.

MTB
Drømmer du om at prøve kræfter med mountainbikeløb? Uanset om du er nybegynder eller erfaren, så kan vi give dig udfordringer, så du bliver bedre!

Savner du nogle at spille musik sammen med? Synger du i hårbørsten, spiller guitar på værelset eller trommer på alt omkring dig? Så meld dig til musikholdet. Vi skal sammen spille nyere pop- og rockmusik, men alle instrumenter er velkomne. Vil du være forsanger eller synge kor er dette også holdet for dig.

Naturvidenskab
Naturvidenskab er viden om, hvordan vores verden – naturen – er skruet sammen. Hvorfor ser vi ud, som vi gør? Er der mon liv på andre planeter? Kan vi leve af kildevand og kærlighed? Hvordan kan vi vide, at klimaforskerne har ret? I dette valgfag skal du arbejde i fagene bioteknologi, fysik og kemi. Hvis du ikke allerede ved det, vil du finde ud af, hvorfor naturvidenskab er vigtig at forstå - og at det rigtig sjovt!

Pilot i eget liv
Vil du med på den fedeste rejse, hvor du bliver klogere på dine kompetencer og udviklingspotentialer? Vi ved, at den bedste læring sker ved højt selvværd, høj involvering, positiv energi, fysiske aktiviteter, støttende relationer samt med indhold og læringsmiljøer, der er udfordrende, engagerende og meningsfulde. Dette rum skaber vi sammen, så du får mulighed for at udvikle personlige og sociale kompetencer, som er afgørende for at være velfungerende og dermed opnå ønsker og mål i livet.

Privatøkonomi
Har du hul i lommen? I det her valgfag lærer du om nogle af de ”frække” ord: privatøkonomi, privatbudget, valuta og kreditkort, skat, renter, aktier, investeringer, identitetstyveri og kviklån. Bliv klogere på din økonomi, og få råd til mere sjov.

Spansk
Vidste du at spansk er verdens næststørste sprog? Vidste du at spansk tales i Spanien OG Latinamerika, og at USA faktisk er verdens næststørste spansktalende land?

Spiludvikling
Spiludvikling er for dig, der har lyst til at lære programmering på en sjov og kreativ måde, eller hvis du brænder inde med en fed ide til et spil.

Supersælger
Går du med drømmen om at blive supersælger? Vil du gerne være som den seje bilsælger eller som hende den smukke i Matas? Måske vil du gerne være chef i Føtex eller PetWorld? Ja, så har du brug for at vide noget om kunderne – og det vil du opnå i dette valgfag. I valgfaget ”Supersælger” vil du få indsigt i kundernes adfærd. Så hvis du har en sælger i maven, er det her faget for dig.

Træ og metal
Valgfaget er for dig, der gerne vil udfordres på teknik og håndværk, og som ønsker at skabe noget fysisk med både hænder og hoved. Vi skal arbejde med fremstilling af forskellige ting i både træ og metal. Vi vil opleve de forskellige metoder og værktøjer, som anvendes i forbindelse med bearbejdning af træ og metaller.

Senest opdateret 01.06.2017 10:18 af CBBO